Interactive Coloring

drag iconDrag any color from the left toolbar to an area or text in the page. A blue outline will indicate a droppable element.

drag iconOn mobile, wait a tiny bit until you drag the color drop.

Prezent si viitor pentru antreprenorii din domeniul floristic

Cupa Romaniei de arta florala – editia a-II-a – Sibiu, 13-14 noiembrie 2018

Organizator – Asociatia Antreprenorilor din Domeniul Floristic

Au trecut aproape doua luni de la acest eveniment, dar ecourile lui inca se mai aud, se mai vad si inca mai vibreaza. Am plecat spre Sibiu cu inimile deschise si cu un sentiment de curiozitate, aceasta stand, in general, la baza tuturor conexiunilor si implicarilor proprii ale unui om.

Auzisem si vazusem din activitatea Asociatiei Antreprenorilor din Domeniul Floristic de pana atunci, dar e clar ca o experienta live nu poate fi comparata.

Ce am gasit la Sibiu?! OAMENI – O mana de oameni implicati serios in aceasta asociatie care strang in jurul acesteia alti oameni, antreprenori mai mici sau mari, intr-o comunitate. Mai e mult pana departe, dar e important sa existe o baza solida si cu fiecare zi sa adaugam noi si noi experiente care sa ajute la dezvoltarea acestei ramuri a industriei creative in Romania.

Comunitatea, privita in sens larg inseamna un grup de oameni cu interese si credințe comune. E cu atat mai sensibil, cu cat aceasta comunitate s-a creat in jurul florilor. Fiecare membru nou e o petala. Cu o floare mare, cu muuuulte petale se poate inflori Romania. Sub egida „Romania infloreste” s-a desfasurat si cea de-a doua editie a Cupei Romaniei de arta florala.

Evenimentul s-a desfasurat la Sibiu, in perioada 13-14 noiembrie 2018 si a fost o competitie transformata intr-un mijloc excelent pentru motivare, pentru performanta. Da, e o performanta serioasa, credibila si sustinuta pentru floristica, ca ramura a industriei creative romanesti.

Rigorile competitiei au un nivel ridicat. Juriul international foloseste acelasi sistem de punctare pe care FLORINT– Organizatia Internationala a Floristilor il foloseste in toate competitiile de la nivel european. Presedintele juriului, Marios Vallianos este unul din cei mai titrati jurati, la nivel mondial, cu un CV impresionant ca si jurat in competitiile de anvergura.

Misiunea Florint este de a facilita dezvoltarea și prosperitatea asociațiilor membre din fiecare tara și, prin extensie, a întregului sector floristic. Susține profesional membrii acesteia, le reprezinta în mod optim interesele lor față de organizațiile publice (în special Comisia Europeană) și contribuie la creșterea competenței și a meșteșugului lor.

AADF a obtinut deja statutul de candidat in cadrul asociatiilor membre Florint.

Ioana Mihai Nechifor, Alina Balanescu, Alexandra Gita, Diana Toma, Monika Olah, Oana Moimascu si Kinga Orban au fost concurentele care au participat la aceasta editie si care au avut viziunile lor proprii asupra Romaniei centenare, exprimate cu ajutorul florilor.

Evenimentul s-a incheiat cu o demonstratie de arta florala. 100 de ani de Romania au fost sarbatoriti printr-o exprimare artistica de floristii invitati in cadrul demonstratiei: Ella Fodor, Anca Ungureanu si Ioachim Erema.

Oportunitatile participarii la un astfel de eveniment sunt multiple. Fiecare antreprenor din domeniul floristic fie florarie, atelier de design floral, agentie de organizari evenimente, profesori de design floral, importator de flori si accesorii, producator sau cultivator poate asimila cunostinte si informatii noi, poate stabili contacte si poate crea premise pentru noi colaborari. Interactiunea in cadrul comunitatii poate aduce cu sine multe beneficii atat la nivel profesional cat si personal.

Activitatea AADF are ca scop principal sustinerea comunitatii de antreprenori din domeniul floristic. `Proiectele AADF promoveaza si sustin floristica romaneasca prin pachete educationale, printr-o comunicare complexa in interiorul comunitatii si prin promovarea valorilor si talentelor noastre la evenimente locale si internationale.

„Antreprenoriatul este sansa sa ramanem un popor, nu o populatie!”

Antreprenorii din domeniul floristic pot avea o sansa la dezvoltare prin educatie.

Sa fii antreprenor inseamna sa fii responsabil, sa ai capacitatea sa dezvolti abilitati noi, sa iei initiativa, sa administrezi resurse, sa lucrezi cu oameni, sa gandesti pe termen lung si sa iti setezi obiective realizabile.

Sa fii antreprenor in domeniul floristic in Romania poate fi o provocare. Daca iti doresti sa faci performanta in acest domeniu e un drum greu de parcurs, cu multa munca, cu perseverenta in educatie, cu seriozitate si multe sacrificii. O comunitate ne poate ajuta sa evoluam, sa schimbam mentalitati si de ce nu, sa putem crea un cadru legislativ care sa ne reprezinte interesele.

Hai sa incercam „sa inflorim” Romania, pentru ca dincolo de antreprenoriat, sa lucrezi cu florile direct sau indirect inseamna sa le respecti , in primul rand si sa raspandesti bucurie in jur, sa faci si alti oameni fericiti, sa arati cat de importanta este natura in viata noastra si sa incerci sa o aduci in fiecare casa, sa incerci cu fiecare zi sa creezi noi modalitati de a face ca oamenii sa se emotioneze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *