Interactive Coloring

drag iconDrag any color from the left toolbar to an area or text in the page. A blue outline will indicate a droppable element.

drag iconOn mobile, wait a tiny bit until you drag the color drop.

CE-AR FI BINE SA STII DESPRE UN BUCHET DE MIREASA?!

Incepem prin a va spune ca nu ne dorim sa va dam sfaturi! Va povestim doar, cu onestitate, din experienta noastra. Fiecare femeie e libera sa-si aleaga un buchet de mireasa, care sa i se potriveasca.

Buchetul de mireasa nu e un accesoriu! Acesta este un element important care definitiveaza outfit-ul unei mirese in ziua nuntii! Indiferent daca recunoastem sau nu, fiecare buchet de mireasa spune o „poveste”! „Cel mai la intamplare buchet ales” are povestea lui! Aceasta are stransa legatura cu personalitatea miresei, cu educatia ei, cu deschiderea si nu in ultimul rand cu obisnuintele(uzantele) acesteia!

Am realizat de-a lungul timpului o gama larga de modele pentru un buchet de mireasa si astfel, am concluzionat si o clasificare generala a mireselor, in functie de buchetul de mireasa purtat:

 • Domnisoare care au florile lor preferate pe care si le doresc in buchet: bujori, lalele albe, lacramioare, iris etc. E foarte probabil ca un buchet de mireasa, in acest caz, sa contina exclusiv un tip de floare.
 • Domnisoare care nu-si doresc sa iasa foarte mult in evidenta si atunci alegem un design floral discret, in majoritatea cazurilor pe rotund, compact, eventual cu o paleta coloristica de alb, crem si verde. Trandafirul este floarea de baza in acest context.
 • Miresele care urmaresc Pinterest, acorda o atentie deosebita si cauta mult, pana sa aleaga modelul care le multumeste pe deplin. Vor alege un buchet de mireasa asimetric, cu verdeata multa si trandafiri David Austin.
 • Miresele care nu acorda importanta deosebita florilor, nu fac usor diferenta intre flori naturale si artificale si atunci aleg un model clasic, comun, cu care, sigur nu vor gresi.
 • Miresele – printese care au visat la aceasta zi de cand erau mici, pentru care culorile pastel sunt un „must”. Forma buchetului va fi usor „lacrima” si nu vor lipsi bujorii si trandafirii David Austin.
 • Mireasa clasica care-si doreste un buchet rotund, dar totusi ar vrea sa iasa si in evidenta si atunci buchetul de mireasa nu va fi foarte compact, va fi completat cu verdeata sau flori(astilbe, etc), care sa-l scoata din sfera clasica.
 • Domnisoare atipice care nu-si doresc un buchet clasic pe rotund, dar nici nu stiu ce vor, pentru care experianta unui designer florist e importanta, in sensul in care e necesar sa ai in portofoliu buchete cu structura avangardista.
 • Miresele care au stabilit tema si stilul nuntii si atunci, cu siguranta si buchetul de mireasa va purta amprenta intregului eveniment

Indiferent de tipologia mireselor intalnite e importanta legatura de incredere si respect, pe care noi o stabilim cu acestea. E important sa stii sa fii versatil oricarui tip de personalitate, sa asculti si sa citesti printre randuri, nevoile fiecarei mirese.

Respectul construit in relatia cu miresele noastre ne ajuta ca ele sa aiba incredere deplina in munca noastra. Foarte rar(aproape niciodata) le aratam mireselor buchetul inainte de ziua nuntii! Buchetul unei mirese este, in general, elementul „surpriza”, care „provoaca” lacrimi de fericire! Este acel „wow”, pe care si-l doresc, deopotriva, si mireasa si  orice designer florist si/sau organizator de evenimente, in general!

Probabil, cele mai multe mirese obtin cu mare usurinta informatii despre cum sa aleaga forma pentru un buchet de mireasa, altele stiu foarte sigur ce flori ar trebui sa contina, sau le aleg impreuna cu designerul floral.

Din experienta, insa, am observat, ca sunt mai putine miresele care afla informatii despre cat de greu sau cat de rezistent ar fi potrivit sa fie buchetul de mireasa ales! Si nu e putin lucru! Un buchet e purtat de mireasa in mana o perioada relativ lunga de timp si atunci e bine ca aceasta sa stie si cat va fi de greu si cat vor rezista florile! E unul din acele detalii pe care noi le consideram importante!!!! Expunem mireselor noastre variantele posibile, astfel incat aceasta sa aleaga in deplina cunostinta. Se pot trage cateva concluzii importante si din aceste detalii:

 • Daca e foarte cald afara, asigura-te ca te vei bucura de aspectul unui buchet de mireasa fresh o perioada cat mai mare de timp
 • Daca ai ales unul din acele modele de buchete de mireasa de pe Pinterest cu aspect „ravasit”, fii sigura ca nu o sa-ti amorteasca mana dupa prima jumatate de ora de purtat buchetul, de la greutate
 • Indiferent de florile alese , acestea ar fi bine sa aiba un aspect intact, fara petale lovite sau mai rau, uscate!
 • Ar fi bine ca pe parcursul zilei, sa nu lasi flori din buchetul de mireasa, in urma ta; Din cauza executarii necorespunzatoare din punct de vedere tehnic, exista riscul fie sa se rupa capetele florilor, fie sa cada floarea cu totul.
 • Ar fi minunat sa nu existe intr-un buchet de mireasa, flori sau frunze vopsite; Daca ploua poate ruina outfit-ul miresei.

Exemplele de „asa nu” pot continua, insa, nu se vor intampla niciodata, pentru ca respectul pentru fiecare mireasa si increderea fiecarei mirese in munca noastra sunt „motorul”, care creaza continuitate in activitatea noastra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *