Interactive Coloring

drag iconDrag any color from the left toolbar to an area or text in the page. A blue outline will indicate a droppable element.

drag iconOn mobile, wait a tiny bit until you drag the color drop.

Experienta Fleuramour……. prin ochii An-Ca Events!

Parfumul Fleuramour l-am simtit inca de anul trecut.  Si a fost foarte persistent!!! Anul acesta l-am simtit iar…..cu aceeasi ochi, din alte perspective!

Fleuramour e o expozitie anuala de design floral ce se desfasoara pe parcursul a 4 zile, in aceeasi perioada a anului, sfarsit de septembrie. „Parada florilor” este gazduita de castelul Alden Biesen(Bilzen, Belgia) in cele peste 35 de camere, precum si in curtea exterioara a edificiului. Anul acesta a ajuns la a 21 editie si se bucura de prezenta a peste 100 de designeri floristi si studenti din toate colturile lumii.

1-2

In fiecare an exista teme, ca si idei de inspiratie pentru artistii floristi. Anul acesta temele alese sunt:

Foc –  expresie pentru caldura, energie, tensiune, aventura, miscare, pericol, mandrie, putere

Aer – expresie pentru libertate, angajament, comunicare, soare, umbra, ploaie, lumina

Apa –expresie pentru proaspat, plin de viata, curgator, rece, structural, continuu

Pamant – expresie pentru fundatie, fundament, soft ca nisipul si tare ca piatra

Experienta Fleuramour e de neuitat pentru toti cei ce-i calca pragul: designeri floristi, studenti, voluntari, vizitatori. Mai mult decat atat e si o experienta extrem de utila, de incarcare cu energie pozitiva si mai ales, cu informatii noi, cunostinte si tehnici novatoare pentru aceasta industrie.

Pe langa cele peste 100 de creatii florale expuse, apartinand designerilor din lumea intreaga, in cadrul evenimentului au loc workshop-uri de toate felurile, de la cele pentru copii pana la cele sustinute de designeri floristi recunoscuti mondial, demonstratii de arta florala pregatite de floristi consacrati, se fac live-uri pentru postrurile radio-tv belgiene, exista magazine unde se comercializeaza flori, plante sau alte materiale folosite in industria de profil. Dintre toate activitatile gazduite, cea mai spectaculoasa e parada palariilor(Hats day) care se desfasoara in fiecare an, in prima zi a festivalului.

Experienta An-Ca Events de anul acesta, la Fleuramour e o poveste lunga, pornita inca de anul trecut, cand a inceput sa fie scrisa. Si ca orice poveste, are si o intriga: dorinta Ancai Ungureanu de a fi selectata in cadrul European Master Certification(program european de certificare a master floristilor), pentru a avea propriul design in camera destinata special, in cadrul acestui eveniment. Dupa cateva luni de asteptare, dorinta s-a indeplinit si Anca a fost selectata din sute de studenti printre cei 8 norocosi sa se exprime artistic la un nivel inalt, pe o scena floristica europeana. Anca Ungureanu a ales sa reprezinte prin design-ul sau AERUL – acesta fiind reprezentativ pentru personalitatea si caracterul ei. O provocare incununata de succes, zicem noi, dupa feedback-ul acestor zile, atat al vizitatorilor, cat si a celorlalti designeri prezenti. Marturie in acest sens, stau cuvintele lui Hitomi Gilliam, fondatoarea, alaturi de Tomas De Bruyne, a programului European Master Certification(EMC): ” AERUL a fost elementul Ancai Ungureanu (București, România) pentru a fi interpretat la EMC, la Fleuramour 2016. Acest design uimitor continuă să atragă o mulțime de atentie vizitatorilor, pentru ca se invarte cu un dispozitiv motorizat. În ceea ce priveste designul, el scoate in evidenta colectia botanica, atent conceputa pentru a oferi o imbinare spiralată, in culori foarte feminine. Orhideele Vanda imita,  atât de perfect,  partitionarea structurii de glue. Trandafirii David Austin folositi, apartin speciei”Patience” ”

Pe langa exprienta  de a avea propriul design la Fleuramour, importante sunt si legaturile emotionale care se creaza intre oameni(designeri, voluntari, studenti), mai ales in spatele scenei, in zilele premergatoare evenimentului. Pentru un designer floral, perioada cea mai prolifica, creativa si efervescenta este in aceste zile, cand toata lumea creaza, imprumuta idei, zambete, voie buna, nopti albe, oboseala, stres……totul se imparte aici!!!

Anul trecut, Anca a participat la realizarea creatiilor florale pentru Luncinda Maria Van der Ploeg, Boerma Instituut sau Tomas De Bruyne. Anul acesta, a luat parte la crearea catorva piese de design floral, pentru nume mari din industria mondiala. Fleuramour, anul acesta, se bucura si de prezenta lui Alex Choi – castigatorul Campionatului mondial, pe care l-am vazut, anul trecut, evoluand la Berlin.

Toti cei ce trecem pragul Fleuramour, indiferent ca e designer celebru sau incepator, student, voluntar sau vizitator, toti, dar absolut toti, traim experiente unice, acumulam informatii noi si ne incarcam pozitiv din frumusetea, parfumul si povestea florilor.(Apropo de parfum – Noile soiuri de trandafir David Austin, expuse in camera European Master Certification, au un parfum fantastic, pe care, l-am mai intalnit, doar in urma cu 20 de ani, in curtea bunicii)

Studentii prezenti in cadrul expozitiei, au propriul lor spatiu de expunere, pe esplanada de la intrare in castel. Pentru a fi motivati, au si diverse concursuri, pe temele stabilite anul acesta: apa, aer, foc si pamant.

Voluntari sunt multi „juniori” in domeniu, cu aspiratii, dornici de afirmare, care pot invata in 4 zile, in mod practic, cat in mod normal, ar invata in luni. Ei au avantajul de a obtine cunostinte si abilitati noi, prin activitati practice, fara a plati un pret pentru acest lucru.

Dintre toate posturile de participant in cadrul expozitiei Fleuramour, trebuie sa recunoastem, cea mai confortabila si fara prea mult efort e postura de vizitator. Si da, de cativa ani, ne numaram printre cei 15000, ce trec pragul, si da, e absolut fabulos ce vedem, ce simtim, ce traim, descoperind pas cu pas, toate cotloanele castelului Alden Biesen. Si daca nu esti iubitor de flori, inveti macar sa-ti placa, si daca nu esti pasionat, macar te opresti un minut sa admiri, si daca esti si iubitor si pasionat……..efectul e WOW. In orice parte privesti, vezi design floral, materiale conventionale si mai putin conventionale, un amalgam de forme, culori, structuri ce-ti bucura privirea, dar mai ales sufletul. Fiecare design are o poveste –  povestea lui, pe care, atunci cand o descoperi, iti dai seama ca deja esti mai bogat cu o informatie noua.

Mai tot timpul e foarte aglomerat, explicabil, insa,  fara sa iti creeze o stare de disconfort, pentru ca  toata lumea e vesela, zambeste, si se bucura, iar atmosfera e foarte relaxata. Mai mult decat atat, tinutele doamnelor si domnilor sunt casual-elegante, in culori frumos asortate, intr-o senzatie de eveniment usor sofisticat.

Experienta de anul acesta, Fleuramour, a fost asa cum ne-am propus sa fie, SPECTACULOASA, pentru ca orice poveste in care apare un „castel” are un final pozitiv si in loc de „au trait fericiti pana la adanci batraneti”, ne promitem un Fleuramour 2017 si mai spectaculos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *